Har du ett genuint intresse för hållbarhet och finansiella investeringar?

Under de senaste 10 åren har vi på Norron byggt upp en förvaltningsorganisation med 14 anställda och kontor i Stockholm och Oslo. Resan hit har varit utmanande och krävande men samtidigt rolig och framgångsrik. Idag förvaltar vi över 12 miljarder SEK i sju fonder och har nyligen lanserat hållbarhetsfonden Norron Sustainable Equity. Vi står även i färd med att lansera ytterligare en fond med hållbar inriktning under 2021.

Nu söker vi en person för rollen som hållbarhetsansvarig.

Vad förväntar vi oss av dig? På Norron har vi alltid varit väldigt fokuserade på att uppnå våra ambitiösa mål. En viktig framgångsfaktor har varit att vi hela tiden uppmärksammar och är medvetna om vad som händer runt omkring oss. Det handlar om allt från regelverksförändringar till trender och produktefterfrågan. Du ska ha en vilja att utvecklas då Norron är en lärande organisation. Ett bra exempel på detta är omställningen mot en mer hållbar förvaltning. Detta arbete har pågått under en längre tid och involverat och utvecklat hela organisationen. Som hållbarhetsansvarig kommer du att spela en viktig roll i denna utveckling. Vi ser att du är en lösningsorienterad person och du ska vara bekväm med att arbeta självständigt och ta egna initiativ.

  • Som hållbarhetsansvarig kommer du att ha ett helhetsansvar för bolagets hållbarhetsarbete och du kommer att arbeta nära förvaltarna i deras dagliga arbete
  • Du ska ansvara för bolagets omvärldsbevakning vad gäller regelverk, trender och marknadens efterfrågan och krav.
  • Du kommer att leda och driva frågor i bolagets hållbarhetsarbetsgrupp, Norrons ”ESG Council”
  • Du kommer att agera bollplank till förvaltarna i relevanta hållbarhetsfrågor gällande de investeringar som görs i fonderna.
  • Du kommer att ansvara för att kommunicera Norrons hållbarhetsarbete mot investerare och distributörer.

Vi förväntar oss att du har en akademisk bakgrund och minst 5 års arbetslivserfarenhet där du har arbetat med hållbarhetsfrågor. Vi ser att du är en utåtriktad person och en skicklig kommunikatör på både svenska och engelska som vågar ta för dig och kan representera vårt varumärke och våra olika fonder ur ett hållbarhetsperspektiv i våra distributionskanaler.

Är du rätt person eller har du funderingar gällande tjänsten? Vänligen kontakta Alexander Zetterquist, VD: 072-235 2492

CV skickas till jobb@norron.com. Ansökningar hanteras löpande.